tiistai 6. maaliskuuta 2012

Valoa

Riemastuttavien kirppislöytöjen sarja sai lauantaina jatkoa Punaisen Ristin Kontti-kirppiksellä. Olin etsimässä tuolia uuden pikku työpöytäni pariksi, mutta sen sijaan löytyikin valaisin makuuhuoneen kattoon. Olen vähän kranttu valaisinten suhteen, joten tämä oli oikeasti iso juttu. Asunnossa oli minun tänne muuttaessani (tuo toinen asukki siis on ostanut asunnon parisen vuotta sitten) yhteensä viisi plafondia, ja nyt on päästy eroon kolmesta. Plafondit kun eivät oikein minun makuuni istu. Myös kukkaro kiittää tästä kahdentoista euron löydöstä. Ellei tätä aarretta olisi bongattu, olisin varmaankin ennen pitkää onnistunut kehittämään jonkin uuden designlamppupakkomielteen. Keittiöön jo investoitiin Yki Nummen hiekanvärinen Kuplat-valaisin, joten makuuhuone sietikin valaistua vähän huokeammin.




Tässä on nyt oikein moninkertainen kierrätys kyseessä, koska valaisin näyttäisi olevan vähän DIY-meiningillä kyhäilty, muutamasta osasta koottu. Kupu vaikuttaa vanhemmalta kuin muut osat. Yläosa on metallinvärinen, ja vähän mietiskelin, että sen voisi vielä maalailla mustaksi. Kokonaisuus näyttäisi paremmalta, jos valaisin olisi kokonaan musta. Kattovalaisin sopii nyt kivasti Ikean mustiin lukulamppuihin, jotka jokin aika sitten viriteltiin vaalealle seinälle. Mustat valaisimet taas toimivat mielestäni yhteen tuon yhtä seinää peittävän puukuvioisen tapetin kanssa.

Tuo myös blogini taustakuvana oleva tapetti on muuten Decor Maisonin Saga-kokoelmasta. Laitoimme minun tänne muuttaessani  keittiön maalarinvalkoista seinää lukuun ottamatta uusiksi kaikki seinäpinnat, ja melko pitkällisen ja tuskastuttavankin tapettikirjojen plaraamisen jälkeen tuo tapetti oli ensimmäinen, joka herätti molempien mielenkiinnon. Sen pohjalta sitten lähti rakentumaan seinien väripaletti, ja muutkin tapetit valittiin samalta valmistajalta. Pitäisi varmaan esitellä vähän laajemmin tätä sisustusta, mutta vieläkin on aina jokin paikka liian rempallaan yleiskuvien ottamiseksi. Tyydytään siis toistaiseksi paloihin ja yksityiskohtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti