tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kevätretken ostossaalis


Viikonloppuna teimme pikku kevätretken ystävien luo Helsinkiin. Kevät ei ehkä näyttänyt ihan parhaita puoliaan, mutta sunnuntaiaamuna sentään saimme taivaltaa brunssille lämpimän auringonpaisteen saattelemana. Minulla oli tietenkin mukana pitkä lista sisustusputiikkeja, joita halusin kiertää. Useimmissa ehdittiinkin kipaista, vaikka muutakin kivaa tekemistä riitti. Kovin suuria asioita ei junamatkailijoiden auttanut katsella, mutta pienempiä heräteostoksia tuli tehtyä. Tikaun reiluin toimintaperiaattein valmistettuja ja intialaista käsityöperinnettä tukevia tuotteita hypistellessämme keksimme, että lehtikoria ei taloudesta löydy, ja niinpä mukaan lähti yllä olevan kuvan banaanikuituinen yksilö. Lehtikorin olisi varmasti voinut löytää vähän huokeamminkin, mutta hyvästä mielestä ja omastatunnosta maksoi taas mielellään pikkuisen extraa.

Pore Helsingistä tarttui mukaan Sanna Annukan lahjapaperin nimellä myyty printtipaperi. Olen aina tykännyt folklorehenkisistä jutuista, ja tuossa yhdistyy mielestäni folkloreen kivasti myös jugendfiilistä hyvissä väreissä. Mitään suunnitelmaa tuon kauniin paperin käytölle minulla ei ostohetkellä ollut, mutta en vain saanut jätettyä sitä kauppaankaan. Olen nyt fiilistellyt, mihin paperia käyttäisi. Ainakaan en raaski sitä revittäväksi lahjapaperiksi haaskata, olkoon tämä nyt lahja itselle. Tällä hetkellä parhaalta ratkaisulta vaikuttaisi kehystää paperia seinälle ihan sellaisenaan, mutta katsotaan nyt.



Ihanasta Mariankadun Olkkarista olisin voinut keräillä mukaan yhtä ja toista, mutta rajoitin ostokseni kuitenkin ylitsepääsemättömän söpöön maatuskarasiaan, mustavalkoraitaiseen masking-teippiin sekä mintunvihreään versioon Lifefactoryn juomapulloista. Ostin jokin aika sitten miehelle lahjaksi samanlaisen pullon harmaana, ja tulin muutamaan kertaan harmitelleeksi, että ostin toiselle sen ainoan värin, jonka olisin itselleni noista pienemmän koon pulloista halunnut. Mintunvihreää pulloa en kuitenkaan ollut aiemmin nähnytkään, ja vaikkei tuo oikeastaan ole oikein minun värini, jotenkin se vaan näytti näin kevään korvalla ihanan raikkaalta. Vastedes siis juon veteni ja ehkäpä vaikka evässmoothieni muovipullojen sijaan tästä kestävästä ja turvallisesta lasipullosta, josta ei ainakaan tule juomien ohella nauttineeksi kemikaalisalamatkustajia. Alla olevassa kuvassa edustaa myös Papershopin valikoimista bongattu norjalaisen Darling Clementinen vinkeä kortti, joka löytänee tiensä jääkaapin oveen tai jonnekin muualle keittiöön.


Monkin papukaijakangaskassi on myös niin nätti, että tekee melkein mieli roikottaa sitä sisustuselementtinä näkyvillä. Printti näyttää kivasti lyijykynäpiirrokselta. Mutta miten näitä lintuja onkin nyt joka paikassa yhtäkkiä? 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti