lauantai 24. maaliskuuta 2012

Luontoa kotiin

Päänsisäisellä to do -listalla oli jo jonkun aikaa pyörinyt ajatus, että pitäisi hakea kotiin oksia tai muita luonnonelementtejä. Eilen oli niin täydellinen kevätsää ja vielä aikatauluista vapaa päiväkin, ettei ollut minkäänlaista tekosyytä olla lähtemättä pitkälle kävelylle järvenrantapusikoihin katsomaan, mitä löytyisi. Perinteisiä pajunkissoja piti saada ja vähän muutakin. Varustauduin kumisaappailla, mutta vaikka kuinka on kevät, niin kyllä vain umpihanki on vieläkin paikoitellen polvenkorkuista. Lopulta Hai-saappaiden sisäpuolella oli ihan yhtä märkää kuin ulkopuolellakin. Mutta onpa jo paljasta maatakin paikoin, kuten yläkuvassa näkyy. Tuossa vihertää eniten sammal, mutta oli siinä vihreää ruohoakin jo, ai että.

 
Nuo käppyräiset oksat pienine käpyineen ovat ehkä hienoimpia (en kuollaksenikaan keksi, mikä puu on kyseessä). Yksi olohuoneemme seinistä tapetoitiin mustavalkoraitaiseksi, ja erityisen kivalta oksankäppyrät näyttivät mielestäni juuri noita simppeleitä raitoja vasten. Tätä toista kuviotapettiamme en olekaan tainnut vielä esitellä. Se on myös ruotsalaisen DecorMaisonin valikoimasta, Sails & Stripes -kokoelmasta.


Kirppikseltä mukaan tarttunut Karhulan ruskea lasipurkki oli kuin tehty noille talventörröttäjille. Idean puolikkaista maatuskoista taisin bongata alun perin jostakin blogista, jossa niitä oli aseteltu kirjapinojen päälle. Harmittaa, etten nyt yhtään muista, mikä blogi oli kyseessä enkä voi antaa kunniaa ideasta sille, kenelle se kuuluu. Näyttävät nimittäin mielestäni jotenkin tuoreilta noin. Pitäisi aina ottaa kunnolla ylös, mistä jonkun idean löytää, mutta usein käy niin, ettei heti kuvan nähdessään ajattele, että hei, noinpa teen minäkin, vaan idea jää jonnekin alitajuntaan ja ponkaisee sieltä sitten myöhemmin esiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti