maanantai 28. toukokuuta 2012

Pientä entrailua

Lisää DIY-"taidetta"
 
Sisustushommien kanssa on ehkä meneillään pieni suvantovaihe. Suurimmat muutokset kotiin on tehty, ja tietyistä keskeneräisistä asioista on muodostunut ikuisuusprojekteja. Hektinen kevät on syönyt tarmoa ja ihan vaan puhtaasti aikaa kaikilta kivoilta näpräilyiltä, eikä ole tullut kierreltyä esimerkiksi kirppareita. Pieniä tuunailuja on sentään kotinurkkiin ilmaantunut viime viikkoina.

Tauluhyllyn kuvien erihenkisyys häiritsi silmää, ja niin vaivalla kun vasta jokunen kuukausi sitten näpersinkin puutaulun, se sai nyt väistyä graafisemman ilmeen tieltä. Katselin aikani graafisia printtejä nettikaupoissa, sitten iski päättämättömyys, kärsimättömyys, ehkä vähän nuukuuskin, ja tartuin itse paperiin ja saksiin. Mustasta kontaktimuovista, vinoraitaisesta teipistä ja harmaasta paperista syntyi hetken inspiraation tuloksena uusi tilapäistaideteos, johon olen vieläkin aika tyytyväinen. Se tuo seinälle juuri sitä kaivattua ryhdikkyyttä.


Alan vähän erikoistua odottamattomien paikkojen tuunaamiseen. Sähkökaapin lisäksi meillä on nyt koristeltu ovikello. Ei siis se, mitä soitetaan, vaan se katonrajassa oleva mötikkä, joka soi. Siinä on nyt mustasta kontaktimuovista leikattu talokuvio ja vähän mustavalkoraitaista maskausteippiä tuomassa ilmettä tylsähköön eteiseen ja toisaalta myös peittämässä paria ikävän näköistä tahraa. Yksi valokatkaisijakin on saanut raitapeitteen teipistä.



Yritin myös kovasti viherpeukaloitua, ja parvekkeen seinään viriteltiin Plantagenin metalliset seinäruukut. Koristuksekseen ne saivat maskausteippiä, kuinkas muuten. Niin ja sisälleen orvokkeja, jotka, köh, ovat tuolla nyt muutaman viikon jälkeen jo aika menetetyn tapauksen näköisinä. Tarvitsen ehkä vielä vähän harjoitusta näiden kasvitouhujen kanssa, tai sitten vika on minusta riippumattomissa olosuhteissa, valon määrässä tai jossakin. Ota näistä nyt selvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti