torstai 10. toukokuuta 2012

Jojobaa kasvoille


Blogia aloittaessani lupailin postailla myös luonnonkosmetiikasta. Se on kuitenkin jäänyt vähemmälle, ehkä siksi, että olen piintynyt niin jo löytämiini suosikkituotteisiin, että uusia on tullut viime aikoina kokeiltua vähemmän. Tehdäänpä nyt kuitenkin täsmäisku kylppärin kaapille, koska koen tarpeelliseksi levittää jojobaöljyn ilosanomaa.

Luonnollisen kosmetiikka-arsenaalini häpeäpilkkuna on ollut iso tonkka apteekin Humektan-perusvoidetta, jota ihotautilääkäri suositteli ajoittain aikuisiän akneen ja stressiakneen taipuvaiselle iholleni. Luonnonkosmetiikasta innostuttuani olen yrittänyt vaihtaa sitä muutamaan eri kosteusvoiteeseen, mutta joutunut aina alkuinnostuksen jälkeen myöntämään, että mikään ei ole pitänyt ihoa kurissa samalla lailla kuin Humektan. Innostuin talvipakkasilla lisäkosteutusta kaivatessani kokeilemaan jojobaöljyä Uuden Mustan Hertan siitä blogattua (jutussa tarkemmin myös öljyn muista käyttötavoista ja hyödyistä). Olen sekoittanut sitä perusvoiteen joukkoon ihan vain tipauttamalla kämmenellä olevaan voidenokareeseen muutaman tipan öljyä ja sivelemällä kasvoille. Hämmentävintä on ollut, että seosta pystyy oikeasti käyttämään meikin allakin, öljy imeytyy niin hyvin. Tämä toimivuus saattaa tietysti riippua vähän siitä, millaisia meikkejä käyttää, mutta ainakin oma tämänhetkinen settini eli Santen nestemäinen meikkivoide ja Dr. Hausckan kivipuuteri ovat levittyneet seoksen päälle hyvin, eikä iho ole jäänyt kiiltämään. Ainakaan viileämmillä ilmoilla ongemia ei ole tullut, kesähelteillä testailua odotan mielenkiinnolla.

Muutamalle viimeaikaiselle viikonloppureissulle en ole jaksanut raahata mukanani Humektan-pönikkää enkä sopottaa sitä mihinkään pikkuisiin matkapulloihin, joten olen ottanut mukaan pelkästään jojobaöljypullon. Tämä onkin johtanut ahaa-elämykseen siitä, että en oikeastaan välttämättä tarvitse lainkaan muuta voidetta kuin tämän runsaasti ravinteita sisältävän öljyn. Öljy tuntui sitä ostaessani vähän kalliilta, 100 millilitran pullo maksoi lähemmäs parikymppiä, mutta totuus on se, että kun muutama tippa riittää koko kasvojen kosteutukseen, öljy kuluu tosi hitaasti. Olennaisa on juuri annostelu, liikaa ei öljyä kannata ainakaan meikin alle lotrata.

En väitä, että kyseessä olisi ihmeaine. Ihan jo siksikään, että en usko sellaisiin. Ihon hyvinvointi on niin monien osatekijöiden summa, etten halua vannoa täysin minkään yksittäisen tuotteen varaan. En ole saavuttanut jojobaöljyllä täydellistä ihoa, mutta se pehmentää ja kosteuttaa tehokkaasti eikä saa ihoa kukkimaan. Sitä on samettisen koostumuksensa takia ihana käyttää. Lisäksi tuntuu hyvältä ja luonnolliselta käyttää kosteusvoidetta,  jossa on yksi ainoa ainesosa, ei mitään ylimääräistä. Kuten esimerkiksi Weledan sivuilla kerrotaan, jojobaöljy on oikeastaan nestemäistä vahaa eikä öljyä, minkä ansiosta se on hyvin säilyvää ilman lisättyjä säilöntäaineitakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti