keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Ekotossuttelua

Ensikosketus kuivaan kevätkatuun
 
Ankeahkon tenttiinlukupäivän pelasti visiitti postilaatikolle. Siellä odottivat viime viikolla eco bohemia -nettikaupasta tilaamani Ethleticin ekotennarit. Olin aikonut ostaa kevätkaduille Converset, mutta onneksi ehdin bongata nämä. Mallia ei juuri Converseista erota, mutta muissa asioissa Ethleticit erottuvat edukseen. Kyseessä ovat maailman ensimmäiset Reilun kaupan sertifikaatin saaneet tennarit, ja materiaaleina on käytetty sataprosenttista luomupuuvillaa ja FSC-sertifioitua luonnonkumia. Uskomattominta on, ettei hinnassa tunnu olevan minkäänlaista ekolisää. Eco bohemiassa nämä korkeavartiset yksilöt maksoivat normaalihintaisina 58 euroa eli jopa vähän vähemmän kuin Converset yleensä.

Edustuskuva ensimmäisen rapaisen kävelyn jälkeen, kun en malttanut ennen testausta

Tossut pääsivät saman tien testiin. Toivottavasti ei tullut kauheasti tuttuja vastaan, koska miltei loikin niillä Pispalasta keskustaan ehkä vähän pöhkö virne naamallani. Farkutkin olivat lopulta puoleen sääreen asti ihan kurassa, sen verran reipas oli askel. Mutta kengät tuntuivat ja näyttivät hyviltä ja nostivat hymyn huulille. Jos nämä vielä kovassa käytössäni kestävät, niin lupaan hankkia seuraavatkin tennarini ekoversioina. Ensituntumalta voin kyllä suositella kaikille, jotka tennareista tykkäävät, mutta joille se perinteinen tähtikuvio ei ole ihan välttämätön kriteeri.

Ps. Osaisiko joku vinkata, missä noita miesten malleja myytäisiin sopivasti? Eco bohemiassa kun on vain noita naisten malleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti