keskiviikko 2. tammikuuta 2013

(Kuvittele tähän se kliseinen otsikko uudesta vuodesta ja uusista aluista, jota en pystynyt kirjoittamaan.)


Aloitin blogini vajaa vuosi sitten sillä ajatuksella, että se olisi pääasiassa sisustusblogi, mutta jätin kuitenkin määritelmän sen verran väljäksi, että voisin kirjoittaa muustakin. Tuolloin olin juuri muuttanut rakkaaseen Pispalaani ja sisustaminen oli vallannut mieleni kokonaan. Luin sisustusblogeja ja -lehtiä ja kolusin kirpputoreja etsien täydellistä milloin mitäkin. Sisustus kiinnostaa edelleen, mutta ei enää samalla intensiteetillä. Uusia projekteja ei ole enää "valmiissa" (vaikken valmiisiin sisustuksiin uskokaan) kodissa niin paljon, ja siksi blogikin on ollut vähän paitsiossa.

Ajattelin kuitenkin, vähintäänkin uudenvuodenaikomuksena ellei -lupauksena, kirjoitella taas kevään tullen enemmän, mutta keskittyä ehkä enemmän hyvinvointiin liittyviin teemoihin. Luonnonkosmetiikasta olen jo jotakin tarinoinut, mutta enemmänkin voisin. Esimerkiksi monesta blogista tuttu perusteellinen kosmetiikkalemppareiden läpikäynti on vielä tekemättä. Uusin koukutukseni on jooga, joka tällä hetkellä täyttää mielen niin, etten tahdo malttaa muusta puhuakaan. Joogasta kirjoittaminen tuntuu kyllä vähän pöhköltä siksi, että olen hommassa täysi noviisi, mutta, kukapa tietää, ehkä juuri ihmettelyni tämän uuden ison asian äärellä rohkaisevat jotakuta kokeilemaan joogaa. Ja omaksi iloksihan näitä loppujen lopuksi kirjoitellaan.

Joogan aloittaminen oli ollut haaveissani jo pitkään, mutta kuvittelin, että olen aivan liian jäykkä kyetäkseni joogaamaan. Uskaltauduin syksyllä työväenopiston kurssille, koska ajattelin sen olevan tarpeeksi matala kynnys aloittamiseen. Nälkä kasvoi syödessä ja alkoi tuntua siltä, että tätä on saatava lisää, enemmän kuin kerran viikossa. Heti joulun jälkeen marssin Om Yoga -koululle, jossa olen nyt käynyt kokeilemassa muutamia eri tunteja. Rakkautta ensiasanoilla, ihana paikka. Kertaakaan en ole tuntenut alemmuuskompleksia siitä, etten ehkä veny yhtä pitkälle kuin joku muu, koska ohjaajat jaksavat koko ajan muistuttaa, että harjoitusta tehdään vain itselle eikä itsensäkään kanssa pidä kilpailla. Toistaiseksi parasta on siis ollut sen toteaminen, että jooga ei todellakaan ole pelkästään taipumista solmuihin ja sykkyröihin, joista kankeampi voi vain haaveilla, vaan paljon muuta. Joogaa on myös niin monenlaisia eri muotoja ja kullakin ohjaajalla oma tyylinsä, että yhden kokemuksen perusteella ei kannata vielä vetää "ei oo mun juttu" -johtopäätöksiä.

Tänään menin joogatunnille käytyäni pari tuntia aiemmin lääkärillä melkoisen ikävässä toimenpiteessä, punkteerattavana pitkittyneiden poskiontelovaivojen takia. Istuessani matolla odottamassa tunnin alkua mietin, mitä ihmettä teen täällä. Poskessa juimi ilkeä kipu ja olo oli voimaton. Puolentoista tunnin hathaharjoituksen jälkeen huomasin, etten ollut kertaakaan tuntenut kipua (joka silti vielä palasi joksikin aikaa harjoituksen jälkeen). Oloni oli vaihtunut yleisankeasta yleisonnelliseen, ulkona loskassakin tuntui melkein kuin olisin säteillyt valoa.

Siispä sisäistä valoa vuoden alkuun ulkoisen vähyydestä huolimatta, kevättä kohti mennään!

2 kommenttia:

  1. Mulla myös monen vuoden haaveena, ehkäpä minäkin sinne vielä selviän joskus! Jos alottais ensin noilla tänään kirjastosta lainaamillani Satujoogaa joogaharjoituksia ja tarinoita lapsille ja Isä on rinkeli joogaa lapsille ja vanhemmille. Siinä menee talvi-illat lasten kanssa :) Saadaan vaikka nauruterapiaa kaupan päälle.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa juuri sopivalta lähestymistavalta! :) Joogan ei tosiaan ole tarkoitus olla mitään hampaat irvessä vääntämistä, vaan moni ohjaaja nimenomaan muistuttelee harjoitusten aikana, että "hei muistakaa hymyillä". Kuulemma myös aluksi pakotettu hymy aktivoi aivojen mielihyväkeskusta.

    VastaaPoista